Beställ från Kod-Knäckarna

Vi på Kod-Knäckarna vet hur krångligt det är att hitta den hjälp och information som man som förälder behöver när man funderar över sitt barns läs- och skrivutveckling.

Kod-Knäckarna har under flera års tid satsat på att utveckla filmer och broschyrer med basfakta, råd och övningar. De är särskilt anpassade för föräldrar till barn med dyslexi eller andra läs- och skrivsvårigheter, samt för lärare i de tidiga skolåren. De flesta går att beställa direkt från oss.

Vi har också valt ut länkar till böcker och annat material som behandlar dyslexi, läs- och skrivsvårigheter och tidig språkutveckling.

Andra språk? ”Föräldrar – en resurs för sina barn”, ”Hitta språket!” och en del av ”Hitta läsningen!”  finns på engelska, arabiska, persiska, somaliska och sorani.

 • Hitta läsningen! Så hjälper du ditt barn att lyckas med ljud och bokstäver
  Med hjälp av övningarna på Hitta läsningen! gör du en spännande resa in i bokstävernas värld tillsammans med ditt barn. Logopeden Bodil Andersson Rack guidar er genom övningarna som är utformade som lekar som lätt går att utföra i vardagen.
  >>Läs mer
 • Dyslexi och Läs- och skrivsvårigheter
  Föräldrar – en resurs för sina barn
  Föräldrapaketet beskriver vad läs- och skrivsvårigheter och dyslexi är. På ett enkelt sätt får du veta hur du kan hjälpa ditt barn i vardagslivet och med skolarbetet redan från starten.
  >>Läs mer
 • Tidigt fokus på läsutveckling – för barn med lässvårigheter och dyslexi
  Dvd:n vänder sig till lärare och till föräldrar som vill veta hur man kan göra i skolan. Logoped Bodil Andersson Rack berättar om barns språkutveckling och de vanligaste orsakerna till läs- och skrivsvårigheter. Hon beskriver hur tidigt fokus på läsning ger goda effekter på alla barns läsutveckling och ger råd om hur man går ...
  >>Läs mer
 • Dyslexi och lässvårigheter - Smart start
  Smart start vid lässvårigheter och dyslexi
  ”Smart start” ger konkreta råd till föräldrar och lärare i mötet med barn som har svårt att komma igång med läsningen. Du får basfakta och enkla tips på hur man upptäcker och stöttar dessa barn. Initiativtagare till boken är Louise Belfrage, Kod-Knäckarnas grundare och ordförande. ”Smart start” är en vidareutveckling av broschyren ”Föräldrar – en resurs ...
  >>Läs mer

Direkt till beställningsformuläret.